14-11-2018

En lille spille-grille.

PALETTEN d. 14. november 2018.

En lille spille-grille.

Mon ikke alle har et eller andet, de går vældigt op i?

Nogle er samlere, nogle har en favoritsport, et kortspil eller computerspil, en hobby, de bruger tiden på, nogle går fanatisk op i sund levevis osv. osv.

 Min lille passion hedder ”Keyword” - og er et ordspil på nettet. Jeg har altid kunnet lide at lege med ord. Der er flere ordspil, jeg har fundet på nettet - f.eks. ”Word Link”, ”Alphabetty” eller ”Letter Swap”, men det er altid Keyword, jeg vender tilbage til.

Det gode ved den lille grille er, at man lige kan tage et par spil, når man har bare lidt tid. Hvis jeg vil male, skal jeg have flere timer foran mig afsat til det.

”Keyword”: Jeg spiller på ”Royal Games”, hvor der er nok af spil i alle kategorier alt efter, hvad ens lyst og interesse er.

 Der er Ansigt til Ansigt turneringer, eller man deltager i en Cup Turnering. Man har også mulighed for at få diplom. Her gælder det forskellige opgaver, der skal løses undervejs. Det er faktisk lykkedes mig at dyste mig frem til 2 diplomer i Keyword.

For 3.75 kr. får jeg et ansigt til ansigt spil mod en jævnbyrdig modstander. Gevinsten er beskeden – ca. 2 kroner. I Cup Turneringer er præmierne større. Man kan også spille gratis, men det giver mere spænding, når der er lidt mønt på spil.

Som det fremgår af billedet, kommer der en plade frem med 25 bogstaver. Det gælder nu om – på 4 minutter (man kan følge tiden) - at komme gennem spillets runder. Der er 3 runder + en bonusrunde. I hver runde skal man finde 3 ord. Et ord på 5 bogstaver udløser nøglen til bonusrunden, som er den bedste runde med flest muligheder for en god score. Får man ikke et ord på 5 bogstaver, glipper bonusrunden.

Ordene findes ved at forbinde bogstaver, der støder op til hinanden. Det er ikke ligegyldigt, hvilke bogstaver man bruger: På de blå bogstaver fordobles eller 3-dobles bogstavets værdi. Bruger man et lyst gyldent bogstav i et ord, fordobles ordværdien, og bruger man et mørkt gyldent bogstav, 3-dobles ordets værdi.

Jeg er lidt vild med det spil, - og har man spillelysten, og kan man lide at lege med ord, er KEYWORD et hit.

Mit bedste ord, mens jeg har spillet Keyword, er HOFMARSKAL. 😊

Seneste kommentarer

27.05 | 09:13

Hej Kirsten. Sikke festlige , farverige billeder.! Jeg ville ringe dig op , men dit gamle nummer duede ikke. Send mig dit nye. Ville høre om du fik min jubilæums mail, men du har nok så travlt,

04.08 | 08:30

Tak for sidst. Tambours Have i selskab med dig og Ingrid var en aldeles dejlig oplevelse. Kh Ellen Margrethe

23.03 | 21:28

Jeg har brug for et stører billede mindst 70x 100cm.. Har du nogen i denne str. Gerne noget landskab/ vand i blålige farver.

10.03 | 16:10

Kære Else Schjødt Koch! Mange tak for de pæne ord om mit billede Pebermix! Jeg er glad - og stolt over, at man har valgt netop det til udstillingsplakaten. Venlig hilsen, Kirsten Kjær Larsen

Del siden