24-09-2018

Restaurant Herregårdskælderen på Sønderskov Slot 2.

Historien om Restaurant Herregårdskælderen på Sønderskov Slot - fortsat:

Fredag d. 21. september 2018 kl. 18, ”KUNSTNER MIDDAG”.

Restauranten ligger i kælderen under slottet. Lokalerne stammer tilbage fra 1400-tallet.

Restaurationslokalet var oprindeligt køkken. Bageovn, ildsted og vandcisterne er blandt de velbevarede spor fra dengang for 500 år siden, da der blev skrællet æbler og lavet mad i netop det rum.

Mødet i restaurantlokalet: Levende lys og hvide duge på bordene var der - og tændt op i det gamle ildsted. På et langt bord med hvid dug var i hver ende glas linet op, og ind kom store, flotte, farverige fade med fornem ”snack”.

Middagen var flyttet ind i den lavtloftede sal med hvælvinger. Der er plads til 30 gæster i restauranten, hvor malerierne er udstillet, og der var tilmeldt for mange til, at vi kunne være der.  Kunstneren, det var altså mig, skulle starte med at fortælle om sig selv, mens gæsterne nød drinks og snack. Den rækkefølge var jeg glad for.😊

Inde i salen…. med det dæmpede lys og de hvide hvælvinger, de festlige borde, hvor mange, blanke glas var hoved-pynten, - lyset, stemningen …. det var en oplevelse i sig selv!

Retterne blev serveret. Først en lille suppeterrin med skøn tomatsuppe og fint tilbehør. Og mit maleri med tomater kom ind på staffeli, blev anbragt i et godt lys og gjorde opmærksom på, hvad retten handlede om.

Det med billederne, der ledsagede retterne, gentog sig nu til hver ny ret. Stor cadeau til de to tjenere, at de - så travlt, de havde - fik tid til - og huskede at skifte billede for hver ret.

3 retter med fisk: Havtaske, varmrøget torsk og rødtunge, - alt med spændende tilbehør - var hver for sig smukt syn og skøn spise! Alle retter var ledsaget af lækkert brød.

Billedet er varmrøget torsk med vandmelon, ærteskud og ærter.

Vinen til: 2015 Riesling Lieu Dit Muehlforst, Hunawihr, Alsace

Der kom dejlige lokale oste med olivenmix, og desserten, en skøn æble-brombærsymfoni, rundede det perfekte måltid af.

Aftenens to tjenere havde virkelig travlt med at bringe retter til alle og skænke vin i glas til alle, - hente tomme glas og komme med nye glas; - samtidig var de nærværende og venlige, og de gav indtryk af at have det godt med at betjene de mange gæster. Og efter at alle tallerkener med en ny ret var serveret, blev ret og vin fint præsenteret.

Den kreative kok og hans hold i køkkenet får ikke oplevet den specielle stemning, der er: Snakken - den var høj - de mange roser til maden - og til vinene, de meget forskellige hvidvine, og den enkelte røde til desserten.

Malerierne med frugt og grønt er atter på plads i restauranten, hvor de fortsat vil være illustration til skønne måltider - oktober måned med.

Mine bedste anbefalinger - og stjerneregn til Restaurant Herregårdskælderen på Sønderskov Slot.

Seneste kommentarer

27.05 | 09:13

Hej Kirsten. Sikke festlige , farverige billeder.! Jeg ville ringe dig op , men dit gamle nummer duede ikke. Send mig dit nye. Ville høre om du fik min jubilæums mail, men du har nok så travlt,

04.08 | 08:30

Tak for sidst. Tambours Have i selskab med dig og Ingrid var en aldeles dejlig oplevelse. Kh Ellen Margrethe

23.03 | 21:28

Jeg har brug for et stører billede mindst 70x 100cm.. Har du nogen i denne str. Gerne noget landskab/ vand i blålige farver.

10.03 | 16:10

Kære Else Schjødt Koch! Mange tak for de pæne ord om mit billede Pebermix! Jeg er glad - og stolt over, at man har valgt netop det til udstillingsplakaten. Venlig hilsen, Kirsten Kjær Larsen

Del siden