30-07-2017

Farvel til "Det Kreative Hjørne".

PALETTEN:

Farvel til ”Det Kreative Hjørne”

”Det Kreative Hjørne” fejrer fødselsdag nu d. 1. august 2017.

2 år fylder butikken.

Jeg kom med som medlem et par måneder efter start.

”Det Kreative Hjørne” fungerer på den måde, at der er en indehaver + ca. 25 medlemmer, som hver især kreerer de spændende varer til hylderne. Udover medlemmernes kreationer er der materialer til salg til andre kreative mennesker.

Nogle få af medlemmerne skiftes til at have butiksvagterne.

Der er nok at kigge på: Strik og stof, træ og glas, keramik, beton og papirklip, smykker og sødt på glas, vævede billeder, artmoney og malerier ……

God tid skal man helst have, når man besøger ”Det Kreative Hjørne”.

At jeg kom med i gruppen skyldtes en fin omtale i JydskeVestkysten af den nye butik i Christiansfeld. Jeg tænkte, at her kunne jeg måske være med med små billeder.

Altsa pakkede jeg nogle eksempler sammen og kørte til Christiansfeld. Indehaver Inger tog imod, og jeg fremførte mit ærinde.

”Altså, billeder - det rykker slet ikke! - Lød svaret. Jeg mente måske, at hun lige kunne se, hvad det var, jeg havde taget med. Det var OK, så jeg pakkede ud mine små katte og blomster mm. ”Jamen, vi prøver. Sæt dem bare op.” - Lød det nu. Jeg anbragte glad mine små billeder, hvor jeg syntes, de farvemæssigt passede ind.

På medlemslisten stod jeg som midlertidigt medlem.

Kort efter var der indkaldt til et møde. Et langt bord var dækket op bagest i butikken med kaffe og rundstykker, og vi sad en flok omkring det. Ingen af dem kendte jeg. På programmet var bl. a. et forestående projekt: Opsætning af reoler langs væggene. Et af medlemmerne, Dorrit, havde fra apoteket i sin by fået foræret en serie reoler, som ikke skulle bruges i apoteket mere. Hun kunne tage dem, hvis hun ville.

Der var stor tilslutning til projektet. Vi skulle have en arbejdsweekend, og det skulle gerne være nu. ”Hvem melder sig?” Jeg meldte mig til lørdag - ikke fordi jeg er spor god til - for ikke at sige - jeg duer slet ikke til søm og skruer og bor og opmålinger og vaterpas mmm., men vi forstod, at det ville der være nogen, der bestemt duede til, - så et eller andet kunne jeg nok gøre mig nyttig med. Og jeg ville jo gerne være en del af foretagendet.

Dorrit og hendes mand kom med stakken af hylder og vanger til ophængning på væggene, og så gik det løs med manden som primus motor og den, der satte de mange vanger op. Vi var nogle stykker, der vaskede af og hentede og bragte hylder. Det fortsatte søndag med andre medlemmer, og nu var apotekerhylderne kommet til ære og værdighed i ”Det Kreative Hjørne” i Christiansfeld.

Jeg fik 3 hylder til mine små billeder. Her kunne jeg selv sætte op og skifte ud - det var fint nok. Men jeg fandt også ud af, at de små billeder ikke gik som varmt brød. Det med, at ”billeder, det rykker ikke” var nok ikke helt forkert. Når man går ind i en butik med kunsthåndværk, er det nok ikke for at købe malerier. Et maleri vil man finde i et galleri.

Flere gange har jeg tænkt på at melde mig ud. I januar i år, 2017, gav jeg mit medlemskab en chance: Jeg satte mine billeder på udsalg: Minus 30 % på alle KL-billeder. Pludselig skete der noget. Rigtig mange billeder blev solgt. Jamen har de bare været for dyre? Det er svært at sætte priser på malerier!

Udsalget sluttede, og alt var ved det gamle: Kun lidt blev solgt fra mine hylder.

Nu fejrer vi 2 års fødselsdag i ”Det Kreative Hjørne”. Samtidig er der udsalg.

For et par måneder siden sagde jeg mit medlemskab op. Jeg har stadig 3 vagter tilbage i august.

Størstedelen af min tid som medlem har jeg vægret mig ved at tage vagter. Jeg var jo kun midlertidigt med, har jeg sagt. Men det seneste halve år har jeg haft et par vagter om måneden.

I sommerens fødselsdagsudsalg satte jeg mine billeder ned med 20 %. De sidste udsalgsuger - indtil d. 15. august vil teksten på min lille sol være: Minus 30 % på alle KL-billeder.

Det har været sjovt at være med og se og opleve alt det spændende, mine kreative ”kolleger” har udstillet i butikken.

Jeg har haft det bedste forhold til de medlemmer, jeg har mødt og lært at kende.

Nu slipper jeg det hele, - og jeg ønsker bare indehaver Inger og holdet alt godt. 

Seneste kommentarer

27.05 | 09:13

Hej Kirsten. Sikke festlige , farverige billeder.! Jeg ville ringe dig op , men dit gamle nummer duede ikke. Send mig dit nye. Ville høre om du fik min jubilæums mail, men du har nok så travlt,

04.08 | 08:30

Tak for sidst. Tambours Have i selskab med dig og Ingrid var en aldeles dejlig oplevelse. Kh Ellen Margrethe

23.03 | 21:28

Jeg har brug for et stører billede mindst 70x 100cm.. Har du nogen i denne str. Gerne noget landskab/ vand i blålige farver.

10.03 | 16:10

Kære Else Schjødt Koch! Mange tak for de pæne ord om mit billede Pebermix! Jeg er glad - og stolt over, at man har valgt netop det til udstillingsplakaten. Venlig hilsen, Kirsten Kjær Larsen

Del siden