25-02-2017

NYTÅRSFORSÆTTER 3.

Sidst, jeg skrev om nytårsforsætter, var d. 18. januar. Nu er vi i slutningen af februar, - og de holder stadig, nytårsforsætterne: Megen opmærksomhed på, hvad og hvor meget vi spiser - og motionen, der hører med.

Det er bestemt ikke sådan, at der altid er tilfredshed med morgenens vægt-tal! Utroligt, så lidt ”viften med ørerne” der skal til, før tallene straks går den forkerte vej. Man kan undre sig over, at det ikke går fuldstændig grassat, når man bare spiser og drikker det, man har lyst til af sødt og fedt – og for meget af det gode!

Natmad bestående af en lille laksetærte-rest, 1 lille stk. chiabrød og 1 stk. knækbrød med ost  + 2 små glas rødvin giver lige en stigning fra morgen til morgen på 400 gram. Og det betyder en del, når man er på den vægt hver dag! Så er der lige det med tidspunktet for maden kl. 23! Det er jo ikke den bedste tid! Men - når man har været til hver sit om aftenen, er det hyggeligt at mødes over et lille måltid og et lille glas. Det hævner sig! Men det gør det så! Og så videre næste dag!

Vi har lagt mærke til, at vi nærmest ikke har spist kød i de 2 første måneder af 2017.  En masse grønt ryger i indkøbsvognen - og fisk. Lasagnen forleden var med porrer, løg og svampe + gode krydderier i stedet for oksehak! Og den smagte godt! Til lasagnen fik vi salat af revet gulerod, peberrod og rødbeder, hakket rødløg, feta og cashewnødder. Dressing med citron, olie og hvidløg. Skøn salat!

Morgenmaden: Juice, som vi fik hver morgen, er forsvundet fra repertoiret. Vand og ingefærshot hører med, - og frugttallerken med forskellige gode bidder. – Læg mærke til de gule kiwi. De er, som der står på pakken, ”Sweet Gold”! – Derudover har jeg en miniskål med en klat græsk yoghurt rørt op med chiafrø og en 4 - 7 dråber flydende honning + en lille håndfuld mysli oveni. ½ stk. brød med ost+marmelade og ½ stk. med honning. Smørret er lagt på hylden. - Der er vist et par pakker i fryseren. Min kære husbond, som ikke er så meget til yoghurt, tager et stykke brød mere. Vores morgenmad er på ca. 400 kalorier.

Motionen får vi ved gåture. Desværre bliver det på denne tid ikke hver dag! Men der har været dage med sol og høj, blå himmel, hvor vi har nydt at gå 5 - 6 km. Andre dage har vi holdt hinanden fast på, at vi skal have dagens lille motion. Så er vi gået ud i den grågrumsede dag med kulde og blæst og har stæset os igennem et par kilometer.

Vi er begyndt at tegne vores ruter ind på kort. Vi fandt på nettet løberute.dk Man kan her tegne sin rute ind og ret nøjagtigt måle, hvor langt man er gået. Og på mobilen kan vi følge med i, hvor mange km. og skridt vi har gået. Jeg fører dagbog, så det afsløres, når det er for mange aftener, der er skrevet ”Ingen motion!”

Foreløbig er vægttallene gået i den rigtige retning for os begge, så vi fortsætter. Og faktisk er vi enige om, at vi er glade nok for vore 2017-spisevaner, - at vi ikke savner hverken koteletter eller store bøffer. Og ”Blue Keld”, som er kaloriefri og smager lidt kunstig-sødt, kan godt, - når det nu skal være, - erstatte et glas vin.

Gåture har vi altid holdt af, så det er bare med at komme af sted - også i rusk i februar!  

Seneste kommentarer

27.05 | 09:13

Hej Kirsten. Sikke festlige , farverige billeder.! Jeg ville ringe dig op , men dit gamle nummer duede ikke. Send mig dit nye. Ville høre om du fik min jubilæums mail, men du har nok så travlt,

04.08 | 08:30

Tak for sidst. Tambours Have i selskab med dig og Ingrid var en aldeles dejlig oplevelse. Kh Ellen Margrethe

23.03 | 21:28

Jeg har brug for et stører billede mindst 70x 100cm.. Har du nogen i denne str. Gerne noget landskab/ vand i blålige farver.

10.03 | 16:10

Kære Else Schjødt Koch! Mange tak for de pæne ord om mit billede Pebermix! Jeg er glad - og stolt over, at man har valgt netop det til udstillingsplakaten. Venlig hilsen, Kirsten Kjær Larsen

Del siden