13-02-2017

Facebookfornøjelse og -frustration.

Facebook – jeg er på Facebook som de mange! Jeg kan sætte tekst og billeder ind om alt muligt.

Jeg er glad for at være på Facebook: Med stor fornøjelse følger jeg vore børn og børnebørn - og mine venner på siden, - hvad de alle går op i.

Hvad har du på hjerte? Er teksten hver gang, man åbner for sin side. Og jeg har tit noget på hjerte: Mest handler det om mine malede billeder, små og store, nye og gamle. Jeg deler ud af min passion for min hobby. Gang på gang på gang henviser jeg til hjemmesiden www.kl-gallerier.dk

Måske lidt trættende for mine facebookvenner, tænkte jeg.

Og så oprettede jeg en ny facebookside. Det var i slutningen af december 2016. Den side kom simpelthen til at hedde ”KL gallerier”. Den skulle henvise til www.kl-gallerier.dk  Her kunne jeg boltre mig med mine billeder.

Og min private side skulle nu mest være forbeholdt fotografier fra naturen, fra spændende kulturelle oplevelser, måske familien kunne optræde en gang imellem, og så - hvis jeg på min ”startside” så noget, som jeg syntes, jeg måtte ”dele”, ville jeg gøre det. Sådan tænkte jeg.

Den nye side virkede anderledes end den gamle: Jeg blev opfordret til at ”booste” eller ”promovere”! Det kostede 5 dollars for 1 dag. OK, det gik nok! Jeg skulle lige booste siden i gang. Altså boostede jeg for 5 dollars - og ventede nu spændt på den følgende dag, om der kom reaktioner. Det gjorde der, - mest fra personer, hvis navne fortalte mig, at min side var nået langt uden for Danmarks grænser: Hughes, Quinn, Gonzales, Weinmeister…. Jamen fint! - Tænkte jeg.

Et eller andet må jeg have gjort galt i forbindelse med mit boost: Det fortsatte nemlig ind i 2017. Og der blev 2 gange trukket et pænt beløb på min konto! På en kvittering jeg fik, forstod jeg, at jeg vist havde boostet eller promoveret for 10 dage! Langt ud over det, der var mit mål - og hvad jeg ønskede at betale for! Men sket er sket! Lærepenge, tænkte jeg. - Indtil den aften, jeg tilfældigt klikkede ind på min konto og opdagede, at der igen var trukket et – ovenikøbet større  - beløb end de 2 første tilsammen! Jeg skulle en bestemt dato i begyndelsen af januar have købt for det beløb, hed det.

Men jeg havde IKKE købt noget. Jeg ved, at jeg afholdt og afholder mig fra at klikke på ALT, der kunne tænkes at opfordre til køb eller boost eller promovering. Det, jeg ønskede, var en facebookside, som henviste til min hjemmeside! Og fra min gamle side ved jeg jo, at det ikke koster noget at skrive og sætte billeder ind på Facebook.

Nu måtte jeg virkelig have fat på Facebook og få de misforståelser ryddet af vejen. Men Facebook kan man slet ikke kontakte – hverken pr. telefon eller mail. Via feltet ”Hjælp” fandt jeg en side, hvor jeg kort kunne fortælle om mit problem. Jeg har ikke fået noget svar. Men Facebook har ladet mig forstå, at jeg skylder yderligere dollars. Scenariet, jeg ser for mig, er, at jeg ved et eller andet forkert klik skulle have bundet mig til et ”årsabonnement” på ”boost”.

For at bremse automatbetalinger i det uendelige har jeg været nødt til at spærre min konto! Det er faktisk rigtig groft, at Facebook ikke kan kontaktes, så misforståelser kan blive rettet.

Min private, gamle facebookside bruger jeg, som jeg altid har gjort. 

Seneste kommentarer

27.05 | 09:13

Hej Kirsten. Sikke festlige , farverige billeder.! Jeg ville ringe dig op , men dit gamle nummer duede ikke. Send mig dit nye. Ville høre om du fik min jubilæums mail, men du har nok så travlt,

04.08 | 08:30

Tak for sidst. Tambours Have i selskab med dig og Ingrid var en aldeles dejlig oplevelse. Kh Ellen Margrethe

23.03 | 21:28

Jeg har brug for et stører billede mindst 70x 100cm.. Har du nogen i denne str. Gerne noget landskab/ vand i blålige farver.

10.03 | 16:10

Kære Else Schjødt Koch! Mange tak for de pæne ord om mit billede Pebermix! Jeg er glad - og stolt over, at man har valgt netop det til udstillingsplakaten. Venlig hilsen, Kirsten Kjær Larsen

Del siden