31-01-2017

HAUGHUS GODS.

På Haughus Gods ved Jelling kan man hver weekend gå på opdagelse i gammelt og nyt, antikt og andet godt.

To weekender nu, d. 28. 1. - 29. 1. og         d. 4. 2. - 5. 2. 2017 afholdes der       KREATIV WEEKEND.

Fra ”Det Kreative Hjørne” i Christiansfeld har vi lejet en lille stand, og vi er med på Haughus begge weekender.

Fredag d. 27.  fra kl. 13 kunne man komme og indrette den lille bod. 3 mand kørte vi af sted i to biler fyldt med spændende varer: Strik & garn, træ og keramik, smykker og tasker, billeder - vævede og malede, påskeharer og -kyllinger m.m.m.

Vores plads var nok mindre, end vi havde forestillet os, men i gang gik vi med at stille borde op og lægge orangefarvede duge på. Varerne skulle arrangeres, så det hele tog sig indbydende ud. Væggene, der afgrænsede butikken, bestod af smalle træplader, som vi gerne måtte sætte noget op på - med skruer. Ikke banke med en hammer, da der nok hang noget på den anden side, som kunne dratte ned! Standen blev færdig, og nu skulle det gå løs næste dag, lørdag.

 Jeg havde vagt netop lørdag. Stod tidligt op - og kørte kl. 8 turen fra Vojens -  væk fra motorvejen ved Bramdrupdam, til Vejle ad den gamle hovedvej, gennem Vejle og derfra den kønne strækning mod Jelling. Haughus Gods ligger til venstre for vejen. En lang allé fører op til de store bygninger. Jeg kom i god tid til kl. 10, da der blev åbnet for besøgende. Spændende nu,  hvor stort rykind!

 Nabostanden var lækker med produkter til hud- & kropspleje og med dejlige teer, der var smagsprøver på. Jeg måtte have en krydderte, som smagte skønt.

Naboen til den anden side havde en noget større stand med mange spændende varer. Jeg blev især fanget af en stor glasmontre med lysende ravsmykker.

 Overfor var en lille stand med flotte kurve, et rigtigt kreativt værksted var det: Man kunne følge tilblivelsen af en stor kurv. Det kræver kræfter at håndtere de grove grene og få dem strammet godt op - og sammen. En lille, stærk kvinde var det, som havde godt greb om sine grene.

 Nabostanden til kurvene var større. Her var gamle, måske sjældne glas og andet spændende, som havde hørt til i et stort hjem engang. Indehaveren af standen kunne ikke finde plads til de mange rariteter, efter at hun var flyttet til en mindre lejlighed. De var til salg.

 Alle ventede vi nu på gæsterne, de mange besøgende, som ville komme og kigge på – og måske købe.

Klokken blev 10 - og 11 – og 12 – og……….

Der var forlydender om, at der altid kom flere mennesker om søndagen. Haughus Gods ligger mellem Vejle og Jelling - og kunne fint være målet for en søndagsudflugt. Om lørdagen handler folk ind til weekenden, - og desuden var netop lørdag d. 28. januar flot med sol, - vejr til en rask gåtur i naturen mere - end til shopping på godset!

Dagen gik, - vi to vagter hyggede os med hinanden og snakkede lidt med naboerne. Min medvagt begyndte at trævle et hæklet sjal op, som hun ikke var tilfreds med. Jeg vandt garnnøglet for hende. Jo, vi hyggede os!

Hvad med alle vore varer? Nogle æsker småkager, nogle nøgler garn og et par pakker kort var dagens salg.

Søndag har der sikkert været helt anderledes med besøgende!

Og næste weekend. d. 4. - 5. februar – da vil der bestemt være rykind på Haughus Gods!

Seneste kommentarer

27.05 | 09:13

Hej Kirsten. Sikke festlige , farverige billeder.! Jeg ville ringe dig op , men dit gamle nummer duede ikke. Send mig dit nye. Ville høre om du fik min jubilæums mail, men du har nok så travlt,

04.08 | 08:30

Tak for sidst. Tambours Have i selskab med dig og Ingrid var en aldeles dejlig oplevelse. Kh Ellen Margrethe

23.03 | 21:28

Jeg har brug for et stører billede mindst 70x 100cm.. Har du nogen i denne str. Gerne noget landskab/ vand i blålige farver.

10.03 | 16:10

Kære Else Schjødt Koch! Mange tak for de pæne ord om mit billede Pebermix! Jeg er glad - og stolt over, at man har valgt netop det til udstillingsplakaten. Venlig hilsen, Kirsten Kjær Larsen

Del siden