12-01-2017

ARTMONEY

ARTMONEY.

Hvad er artmoney? Det spørgsmål har jeg fået utallige gange. Rigtig mange ved ikke, hvad artmoney er.

Nogle har hørt lidt om det – og ved alligevel ikke, hvad det handler om.

 ARTMONEY er en pengeseddel, en kunstnerisk pengeseddel.

Pengesedler er unikke: De har serienummer og produktionsår, de har samme størrelse og samme værdi. Kunstnerens navn og underskrift er at læse på dem.

Den danske kunstner Lars Kræmmer fik en ide: Man må kunne betale med sin kunst, man må kunne lave sine egne pengesedler. Det var i 1997. Ideen tog form, og den første artmoney så dagens lys. Snart fandt Lars Kræmmer ud af, at der var interesse for hans ide: Nogle ville bare købe de små billeder og samle på dem, og der var forretninger, der ville tage mod artmoney som betaling!

 Wauw! Nye pengesedler fra 1997, små kunstværker!

Bagpå en artmoney står det, der er med til at gøre den unik. Her på min (billedet) står:

2012 – 002

KIRSTEN KJÆR LARSEN

DENMARK

”Mis med glad blomst”

Min underskrift

 Hvad er så værd at vide om sådan en artmoney?

Værdien er 200 kroner eller tilsvarende i et andet lands valuta. Artmoney er nemlig på de 20 år blevet verdensomspændende.

Størrelsen er altid 12 x 18 cm

Materialet - alt, der kan tegnes eller males på: papir, pap, træ, masonit, stof, glas, lærred, keramik, - alt!

Hvem laver artmoney? Kunstnere, der er registrerede artymoneykunstnere. Der er mere end 1000 fordelt over hele verden.

Hvis man er interesseret i at blive registreret artmoneykunstner, henvender man sig til www.artmoney.org

Hvor kan man bruge artmoney?  -  Man kan vel ikke lige betale med den i sit supermarked! Listen over steder, man kan betale med den lille kunstpengeseddel kan også ses her: www.artmoney.org

Hvad kan man ellers bruge en artmoney til? Det er jo et lille kunstværk. Man kan give artmoney som en gave, eller lade artmoney være samleobjekt.

Og: 1997 - 2017.  ARTMONEY har 20 års fødselsdag i år!

Jeg kom på listen over artmoneykunstnere i 2009. Spændende har det været. Den første udstilling jeg var med til, var i 2012 på Limfjordscenteret i Doverodde. Her blev produceret en masse sorte, smalle stiger, som hver havde plads til 10 artmoney. Hver udstiller skulle indsende 20 artmoney. Se for jer i det store udstillingsrum - stige ved stige fyldt med de små billeder! Efter udstillingen fik alle udstillere deres to stiger som ejendom.

Siden har jeg deltaget i ARTMONEY WORLDWIDE i New York i 2013 og i Berlin i 2014. Mine små artmoney har her i Danmark været på udstilling i Galleri Art Expo, Hørning i 2014 og i København i 2015.

2017.  - Min næste artmoney - på masonit eller krydsfiner – skal have serienummer 001.

Seneste kommentarer

27.05 | 09:13

Hej Kirsten. Sikke festlige , farverige billeder.! Jeg ville ringe dig op , men dit gamle nummer duede ikke. Send mig dit nye. Ville høre om du fik min jubilæums mail, men du har nok så travlt,

04.08 | 08:30

Tak for sidst. Tambours Have i selskab med dig og Ingrid var en aldeles dejlig oplevelse. Kh Ellen Margrethe

23.03 | 21:28

Jeg har brug for et stører billede mindst 70x 100cm.. Har du nogen i denne str. Gerne noget landskab/ vand i blålige farver.

10.03 | 16:10

Kære Else Schjødt Koch! Mange tak for de pæne ord om mit billede Pebermix! Jeg er glad - og stolt over, at man har valgt netop det til udstillingsplakaten. Venlig hilsen, Kirsten Kjær Larsen

Del siden