07-12-2016

JULEKALENDERTID

JULEKALENDERTID.

December – og allerede d. 7. Det er advents- og julekalendertid.

Det handler om at tælle dagene ned til juleaften. 24 tal - og der kan tælles på et utal af forskellige måder!

På TV kan man følge julehistorier i 24 afsnit. Mange børn skal åbne 24 små pakker - eller måske 4 lidt større adventspakker.

Mange har traditioner for julekalendere. Hjemme hos os har vi  den dejlige collage med billeder, jeg har fortalt om i afsnittet ”En tradition af de gode” som vores datter Rikke har lavet. Søster Mette tager del i billedkalenderen - ved også at sætte billeder ind i de 24 lommer – eller som i år, hvor hendes dejlige bidrag er 24 små nummererede sølvpapirpakker med  billeder af familiens 2016.

En anden form for kalender er blevet en tradition. Vores yngste søn har altid været vild med quiz og svære spørgsmål. Hvert år laver vi, far & mor, julekalenderen med ”Dagens spørgsmål om sport” - eller om politik eller om musik eller om…… til Christian. Der er typisk 3 spørgsmål om samme emne – tit formet som i ”Hvem vil være millionær”. Dagens spørgsmål er sat ind i et dobbeltjulekort og lagt i en kuvert med nummer på. Dagens svar får vi på mail  fra Christian – og vi retter: RIGTIGT eller FORKERT. Christian var i 2009 ude for en alvorlig trafikulykke og bor på Center for Senhjerneskade i Kolding. Han er stadig vild med de svære spørgsmål, - og han er ret skrap!

Der er hos os også tradition for at skrabe tal på JULEKALENDER QUICK fra danske Lotteri Spil. Og i år åbner vi låger på Y’mens Julekalender 2016.

I gemmerne har jeg tre julekalendere, som jeg i sin tid  - i ord og streg – lavede og fik optaget i daværende Jydske Tidende. Avisen bragte på bagsiden hver dag fra 1 - 24 december et vers med tegning.

 Den første julekalender lavede jeg i 1978. Dengang havde vi tre børn på 8, 6 og 2 år. Jeg skrev versene - set med husmor’ens øjne - og illustrerede med små tushtegninger. Dagens vers og tegning er fra denne kalender. Mor har taget lille Niels med på julegaveindkøb.

I 1981 prøvede jeg igen. Denne gang skrev jeg på en melodi – nemlig ”Højt fra træets grønne top”. Stadig 24 små vers med tegninger. Denne gang var det tiden op til jul - set med ungernes øjne. Og man kunne læse - eller måske synge ”dagens vers” i Jydske! Jeg husker lærere, der sagde, at de brugte den i skolen. Sådan noget bliver man glad for at høre.

I 1983 fik vi vores 4. barn, Christian - og da han var 3 år, kom der igen en julekalender i Jydske Tidende: ”Lasses jul”, og den var for de små. Den fik jeg for et par år siden sat sammen til 4 julekalendere til vore 4 børn, - så vores børnebørn kender også ”Lasses jul”.

7. december - der er stadig 17 låger eller billeder  eller små pakker, der skal åbnes, eller tal der skal skrabes. Der er stadig mange dage tilbage af den dejlige julekalendertid.

Seneste kommentarer

27.05 | 09:13

Hej Kirsten. Sikke festlige , farverige billeder.! Jeg ville ringe dig op , men dit gamle nummer duede ikke. Send mig dit nye. Ville høre om du fik min jubilæums mail, men du har nok så travlt,

04.08 | 08:30

Tak for sidst. Tambours Have i selskab med dig og Ingrid var en aldeles dejlig oplevelse. Kh Ellen Margrethe

23.03 | 21:28

Jeg har brug for et stører billede mindst 70x 100cm.. Har du nogen i denne str. Gerne noget landskab/ vand i blålige farver.

10.03 | 16:10

Kære Else Schjødt Koch! Mange tak for de pæne ord om mit billede Pebermix! Jeg er glad - og stolt over, at man har valgt netop det til udstillingsplakaten. Venlig hilsen, Kirsten Kjær Larsen

Del siden