24-11-2016

BLACK FRIDAY

BLACK FRIDAY - SORT FREDAG!

Hvilke associationer giver det lige? Hos mig - ikke just positive!  SORT FREDAG!

Sådan en shopamokdag skulle gerne give gode, glade associationer. Aviserne er fyldt med store, sorte annoncer, der lokker og lover en lang dag med masser af fantastiske tilbud.

Fænomenet er amerikansk, og det er blevet dansk.

BLACK FRIDAY finder altid sted dagen efter THANKSGIVING, som er den 4.torsdag i november. De to dage hænger altså sammen.

THANKSGIVING  stammer fra de første engelske indvandrere, der i 1621, da de havde levet et år i USA, holdt en efterårsfest for høstens overflod. Indianerne, der havde hjulpet indvandrerne, deltog i festen. I 1863 blev Thanksgiving national helligdag - og fridag

Dagen efter THANKSGIVING har fået navnet BLACK FRIDAY. Jamen der var masser af folk i gader og stræder efter en fest- og fridag. De handlende kom med efterårstilbud, der ville noget, - der kom kunder i butikken, - og der kom sorte tal på bundlinjen. Black Friday blev fra 2005 årets store shoppedag i USA.

I Danmark kom de første indledende manøvrer i 2013, da nogle webshops indførte Black Friday.

Året efter - i 2014 var der Black Friday i de danske butikker og varehuse - med 4.5 millioner dankorttransaktioner til følge, det højeste antal nogensinde på en enkelt dag . I 2015 blev rekorden slået!

Og nu i morgen er det BLACK FRIDAY 2016! Butikkerne bugner med varer til bundpriser. Er det til at gå i sort over? Nej vel? Det er snart jul - og gavetid.

Mininissen med lys fortæller, at der fra i dag er novembersalg i min BUTIK her:

Seneste kommentarer

27.05 | 09:13

Hej Kirsten. Sikke festlige , farverige billeder.! Jeg ville ringe dig op , men dit gamle nummer duede ikke. Send mig dit nye. Ville høre om du fik min jubilæums mail, men du har nok så travlt,

04.08 | 08:30

Tak for sidst. Tambours Have i selskab med dig og Ingrid var en aldeles dejlig oplevelse. Kh Ellen Margrethe

23.03 | 21:28

Jeg har brug for et stører billede mindst 70x 100cm.. Har du nogen i denne str. Gerne noget landskab/ vand i blålige farver.

10.03 | 16:10

Kære Else Schjødt Koch! Mange tak for de pæne ord om mit billede Pebermix! Jeg er glad - og stolt over, at man har valgt netop det til udstillingsplakaten. Venlig hilsen, Kirsten Kjær Larsen

Del siden