22-11-2016

"Kom og mal i kunstnerens atelier!"

Vadehavets Censurerede Udstilling er slut. Mine 2 billeder er hjemme igen.

På væggene i mit lille malerum har jeg billeder hængende. Jeg har lister langs loftet - og snore med kroge til ophæng, så jeg let kan skifte ud. Ikke noget med søm i væggen!

Nu da Pebermix og Olivenmix var tilbage, skulle der "møbleres" om. Frugter, havbilleder, en enkelt åkande og pigen "In The Mood". Hun hænger ved vinduet; - det gjorde hun også før. Jeg holder lidt af hende, så hun får lov at blive hængende. 

Jeg malede pigen i 2002, efter at jeg i 2001 havde deltaget i et aftenskolekursus "Kom og mal i kunstnerens atelier." Det var det kursus, der satte gang i maleriet. 

Kunstneren var Rudolf Ziethen, som boede i Mølby på Tovskovvej i et gammelt hus fyldt med atmosfære. I atelieret var et langt bord, hvor eleverne kunne sidde og male. Vi var kun en 4-5 stykker, så der var rigelig tid til hver elev.

Ziethen var rigtig,som man forestiller sig en kunstner, han passede lige ind i miljøet: En lille. ældre, spinkel mand med hvidt skæg og langt, hvidt hår - og med en altid lille cigarstump i munden eller i fingrene eller hvor den nu befandt sig. For år tilbage havde Ziethen været ude for en ulykke, så han var halt, - han havde en meget høj sål under den ene sko.

Ziethen var et rart menneske. han kom med konstruktiv kritik og gav os små fif, og han gjorde det på sin egen lune måde. Man kunne kun holde af Ziethen.

Det første billede, man fik færdig hos ham skulle bagpå hedde: "Mit første maleri". Man måtte male lige, hvad man havde lyst til, men man malede med oliefarver hos Ziethen. Acryl kom slet ikke på tale. Jeg fortsatte med at male hos Ziethen efter aftenskolekurset.

I 2004 blev min gode lærer syg og døde. - Jeg malede fortsat hjemme - helst hver dag. 

Seneste kommentarer

27.05 | 09:13

Hej Kirsten. Sikke festlige , farverige billeder.! Jeg ville ringe dig op , men dit gamle nummer duede ikke. Send mig dit nye. Ville høre om du fik min jubilæums mail, men du har nok så travlt,

04.08 | 08:30

Tak for sidst. Tambours Have i selskab med dig og Ingrid var en aldeles dejlig oplevelse. Kh Ellen Margrethe

23.03 | 21:28

Jeg har brug for et stører billede mindst 70x 100cm.. Har du nogen i denne str. Gerne noget landskab/ vand i blålige farver.

10.03 | 16:10

Kære Else Schjødt Koch! Mange tak for de pæne ord om mit billede Pebermix! Jeg er glad - og stolt over, at man har valgt netop det til udstillingsplakaten. Venlig hilsen, Kirsten Kjær Larsen

Del siden