18-10-2016

Der var engang....

Da jeg var en lille pige, lavede min far en bog til mig, som han kaldte KIRSTENS BILLEDBOG. Bogen var til at tegne i. Min far var selv god til at tegne, så der var meget fint i den bog .

Jeg tegnede huse med gardiner uden på vinduerne, og der var rødt tag og skorsten, der kom røg op af. 

Da jeg blev større, tegnede jeg piger. Min yndlingstegner var Christel, som tegnede de mest vidunderlige graciøse og langbenede piger med lokkende, kønne dådyrøjne. 

Jeg må have fået fat på  bogen med Flower Fairy Poetry, Poems&Drawings by Cicely M. Barker, (f. 1885) som jeg var meget optaget af.Jeg husker de små, yndefulde tegninger - hver med et lille versI Og jeg har stadig billedet, jeg tegnede - med verset skrevet ved siden af the Dog-Violet Fairy:

The song of the Dog-Violet Fairy:

The wren and robin hop around,

The primrose-maids my neighbours be.

The sun has warmed the mossy ground, - 

where spring has come, I too am found.

The cuckoos call has wakened me.

Jeg havde lige brug for ordbogen!: Wren = gærdesmutte, - robin = rødkælk, primrose = primula. -  Det kunne man nok gætte. Det samme med cuckoo, som  er gøgen.

Andre tegnere, jeg var betaget af, og som jeg beundrede, var Vibeke Mencke, som bl.a. havde illustreret ungpigebøgerne om sygeplejeeleverne:"Piger i blåt", "Piger i gråt", "Piger i hvidt"  m.fl. 

Kurt Ard var illustrator på FamilieJournalen, som min far og mor købte. Tit var et Kurt Ard-værk på forsiden, og romanerne, som jeg elskede og novellerne var også med Kurt Ards fantastiske streg.

Og Sikker Hansen! Det var senere. Åh, at kunne få blyanten til at makke ret - og forme kvinder og børn som han kunne! 

Det var alt sammen i gamle dage.

Seneste kommentarer

27.05 | 09:13

Hej Kirsten. Sikke festlige , farverige billeder.! Jeg ville ringe dig op , men dit gamle nummer duede ikke. Send mig dit nye. Ville høre om du fik min jubilæums mail, men du har nok så travlt,

04.08 | 08:30

Tak for sidst. Tambours Have i selskab med dig og Ingrid var en aldeles dejlig oplevelse. Kh Ellen Margrethe

23.03 | 21:28

Jeg har brug for et stører billede mindst 70x 100cm.. Har du nogen i denne str. Gerne noget landskab/ vand i blålige farver.

10.03 | 16:10

Kære Else Schjødt Koch! Mange tak for de pæne ord om mit billede Pebermix! Jeg er glad - og stolt over, at man har valgt netop det til udstillingsplakaten. Venlig hilsen, Kirsten Kjær Larsen

Del siden