11-05-2022

Det gamle maleri.

Onsdag d. 11. maj 2022.

Her er Rasmus Borks fiskerhus. Jeg har - for mange år siden - siddet lige der ved Hejlsminde nor og malet det. 

 At det gamle maleri kommer frem nu, skyldes min kære veninde fra dengang i Hejlsminde, Lis. For et par dage siden satte jeg et andet billede fra Hejlsminde nor på Facebook. Lis kommenterede det lille maleri - med de smukkeste ord fra vores barndom sammen der. Det fik mig til at finde det gamle billede af Rasmus' fiskerhus frem igen.

 I Hejlsminde havde fiskerne deres huse liggende helt ud til vandet i Æ Mind', som  Hejlsminde nor bare hed.

Her ved Æ Mind' kunne man købe skrubberne til aftensmaden. Jeg skulle altid have 4 skrubber med hjem, når jeg hentede for min mor. "Hvor meget koster de?" spurgte jeg. "Du kan give mig en daler!", var svaret. Det har været i begyndelsen af 1950-erne.

Det var sjovt og spændende at bade der ved Æ Mind' - til en forandring fra stranden og Lillebælt, som vi ellers havde lige uden for døren. Vandet i Æ Mind' var mudret, bunden utydelig, og der blev hurtigt dybt der ved broen. Vi legede, svømmede og dykkede - en lille flok børn på eventyr. Og Lis og jeg var bedsteveninder.

Stadig husker Lis og jeg sammen vores fælles barndom i Hejlsminde ved Æ Mind' -  med største glæde.

Seneste kommentarer

27.05 | 09:13

Hej Kirsten. Sikke festlige , farverige billeder.! Jeg ville ringe dig op , men dit gamle nummer duede ikke. Send mig dit nye. Ville høre om du fik min jubilæums mail, men du har nok så travlt,

04.08 | 08:30

Tak for sidst. Tambours Have i selskab med dig og Ingrid var en aldeles dejlig oplevelse. Kh Ellen Margrethe

23.03 | 21:28

Jeg har brug for et stører billede mindst 70x 100cm.. Har du nogen i denne str. Gerne noget landskab/ vand i blålige farver.

10.03 | 16:10

Kære Else Schjødt Koch! Mange tak for de pæne ord om mit billede Pebermix! Jeg er glad - og stolt over, at man har valgt netop det til udstillingsplakaten. Venlig hilsen, Kirsten Kjær Larsen

Del siden